Important Current Affairs MCQs For Competitive Exams

20 Very Important Current Affairs MCQs For Competitive Exams
Studysolutions.pk is trying to upload material which will be helpful for CSS aspirants. We have already published some posts on General Knowledge, Islamic Studies, Pakistan History, Everyday Science, Pakistan Studies, emotional intelligence and IQ.
Today again we are going to improve your general knowledge about latest very important current affairs. There are total 20 current affairs MCQs about most recent local and international events on this page with answers. Data base of our new online testing website is also increasing day by day. Soon we shall be able to provide you all necessary material for preparation of competitive exams like CSS, PCS, PMS (Combined Competitive Examination).

Top 20 Current Affairs MCQs For Preparation of CSS, PMS, NTS & PCS Exams

Important Current Affairs MCQs For Competitive Exams

Top 20 Current Affairs MCQs

Q1-Which are of Spain want to get freedom?
1-Catalonia
2-Aragon
3-La Rioja
4-Galicia
Ans-Catalonia

Q2-Which Asian country has become a real time danger for United Sates of America due to its its aggresive missile and atomic programs?
1-China
2-North Korea
3-South Korea
4-Russia
Ans-North Korea

Q3-Satan missile can destroy a whole country with its nuclear weapons. This satan series missile are project of which country?
1-USA
2-China
3-Russia
4-North Korea

Q4-Name the North Korea President who is the threatning USA?
1-Yang Hyong-sop
2-Kim Jong-il
3-Kim Yong-nam
4-Kim Jong-un
Ans-Kim Jong-un

Q5-Which Arab TV has been criticized by world for supporting terrorism?
1-Aljazeera TV
2-Arab TV
3-Qatar TV
4-Alarab TV
Ans-Aljazeera TV

Q6-Name the Indian Navy spy who has been arrested by Pakistani forces in 2017?
1-Kulbhushan Yadav
2-Ravindra Kaushik
3-Kashmir Singh
4-Sarabjit Singh
Ans-Kulbhushan Yadav

Q7-Queen and Crown Prince of United Kingdom are involved in which news leaks?
1-Panama Leaks
2-Wiki Leaks
3-Paradise Leaks
4-Lil Wayne’s The Leak
Ans-Paradise Leaks

Q8-Name one of the richest man on who was arrested in Saudi Arabia for corruption?
1-Bill Gates
2- Prince Mansour bin Muqrin
3- Abdulaziz bin Fahd
4-Prince Al-Waleed bin Talal
Ans-Prince Al-Waleed bin Talal

Q9-Which former football champion of Europe has failed to qualify for worldcup 2018?
1-Italy
2-England
3-Germany
4-France
Ans-Italy

Q10-Name the German chancellor who has been elected for 4th time in 2017?
1-Helmut Kohl
2-Gerhard Schröder
3-Angela Merkel
4-Theresa May
Ans-Angela Merkel

Q11-Kurdistan movement is continue in Syria, Iran, Iraq and _______?
1-Turkey
2-Jordan
3-Saudi Arabia
4-Lebanon
Ans-Turkey

Q12-All Parties Hurriyat Conference in Indian held Jammu & Kashmir is a alliance of how many parties?
1-6
2-10
3-12
4-30
Ans-30

Q13-Where T20 world cup 2018 will be held?
1-West Indies
2-South Africa
3-UK
4-No where
Ans-No where as now instead of 2018 next T20 world cup will be organized in 2020 in Austalia.

Q14-Famous one China policy is against which country?
1-Taiwan
2-South Korea
3-Japan
4-USA
Ans-Taiwan as it was part of China till 1949.

Q15-Name the country who will remain ICC cricket champion for ever?
1-India
2-Australia
3-Sri Lanka
4-Pakistan
Ans-Pakistan as now no more ICC champion trophy will be held in future.

Q16-Name the Saudi prince who is trying to crush all his expected future political rivals?
1- Mohammad bin Salman
2-Al-Waleed bin Talal
3-Muhammad bin Nayef
4-Abdulaziz bin Fahd
Ans- Mohammad bin Salman (He is crown prince too)

Q17-Name the winner of Iranian Presidential election 2017?
1-Ebrahim Raisi
2-Muhammad Khatami
3-Hassan Rouhani
4-Ahmadi Nejad
Ans-Hassan Rouhani

Q18-Name the emerging bank which has become a threat for World Bank and IMF?
1-BRICS Development Bank
2-BCCI
3-Barclays Bank
4-Bank of China
Ans-BRICS Development Bank (Its new name is New Development Bank)

Q19-Robert Mugabe a founder President of an African country? He is facing an army revolt. Can you guess name of his country?
1-Zimbabwe
2-Congo
3-Egypt
4-South Africa
Ans-Zimbabwe

Q20-Prime Minister of which country resigned after protest over panama leaks?
1-Pakistan
2-UK
3-Ice Land
4-Norway
Ans-Ice Land

Read our following post for more very important current affairs MCQs for competitive exams.

 

Top 20 Current Affairs MCQs For Preparation of CSS, PMS, NTS & PCS Exams

Author: ADMIN

MSc, LLb, DHMS, RHMP, Diploma in Computer, Ex Gazetted Government Officer, Principal of officers Academy, Chief Editor of English Monthly on Law,

Share This Post On