Learn English Tenses, Online Test, Solved MCQs Exercise

Learn English Tenses, Online Test, Solved MCQs Exercise

English Tenses Online Quiz-Solved Multiple Choice Questions (MCQs)
Many students were demanding that we should publish MCQs about English tenses and grammar too. Today we are fulfilling their demand by publishing this post on English Tenses. Total 20 solved MCQs are there in this post, we can increase this number too on your demand. We have also published a English tenses chart too on this page for your help. If you will like this post then we may publish new solved MCQs bases posts on English tenses and grammar. Good command over tenses is very important for learning and mastering English language. That’s why we are publishing this post. Now read these solved MCQs about English tenses and do not forget to share your feedback.

English Tenses

Learn English Tenses, Online Test, Solved MCQs Exercise

Q1-Which form of verb is used in interrogative past indefinite sentences?
1-1st
2-2nd
3-3rd
4-Ing
Ans-1st

Q2-Ing form of verb is used which tense?
1-Present Indefinite
2-Present Perfect
3-Future Indefinite
4-Present Continuous
Ans-Present Continuous

Q3-In which tense 2nd form of verb is used?
1-Past Perfect
2-Past Indefinite
3-Past Continuous
4-Past Perfect Continuous
Ans-Past Indefinite

Q4-Shall is used with _______?
1-I, We
2-He, She, It
3-You
4-They
Ans-I, We

Q5-Which helping verb is used in negative and interrogative sentences of Past Indefinite?
1-Do
2-Does
3-Did
4-Has
Ans-Did

Q6-Shall and will helping verbs are used in which tense?
1-Future Indefinite
2-Present Indefinite
3-Past Indefinite
4-Present Continuous
Ans-Future Indefinite

Q7-In which 2 tenses helping verb is not used?
1-Present & Past Continuous
2-Present & Past Indefinite
3-Present & Past Perfect Continuous
4-None of these
Ans-Present & Past Continuous

Q8-Which form of verb is used in continuous tenses?
1-1st
2-2nd
3-Ing
4-3rd
Ans-Ing

Q9-Which helping verb is used in future continuous test?
1-Shall, Will
2-is, are, am
3-was, were
4-Shall be, Will be
Ans-Shall be, Will be

Q10-Which form of verb is used in perfect tenses?
1-3rd
2-1st
3-2nd
4-Ing
Ans-3rd

Learn English Tenses, Online Test, Solved MCQs Exercise

 

Q11-In which tense some time s and es are added with verb?
1-Present Indefinite
2-Past Indefinite
3-Future Indefinite
4-Present Continuous
Ans-Present Indefinite

Q12-Which helping verbs are used in Past Continuous tense?
1-Is, Are, Am
2-Was, Were
3-Shall Be, Will Be
4-Has, Have
Ans-Was, Were

Q13-Since and For are used in which tenses?
1-Indefinite
2-Continuous
3-Perfect Continuous
4-Perfect
Ans-Perfect Continuous

Q14-Which form of verb is used in passive voice?
1-First
2-Second
3-Ing
4-Third
Ans-Third

Q15-Which helping verb is used with plurals in Past Perfect Tense?
1-Has
2-Have
3-Was, Were
4-Had is used both for singular and plural
Ans-Had is used both for singular and plural

Q16-Which arrangement is right for active voice sentences?
1-Subject+Helping Verb+Verb+Object
2-Object+Helping Verb+Verb+Subject
3-Subject+Verb+Helping Verb+Object
4–Object+Verb+Helping Verb+Subject
Ans-Subject+Helping Verb+Verb+Object

Q17-When s and es are removed in present indefinite sentence?
1-Interrogative Sentences
2-Affirmative Sentences
3-Negative Sentences
4-Negative & interrogative Sentences

Q18-Which form of verb is used in Perfect Continuous tenses?
1-First
2-Ing
3-Second
4-Third
Ans-Ing

Q19-In which tenses been is used with helping verb?
1-Indefinite
2-Perfect
3-Perfect Continuous
4-Continuous
Ans-Perfect Continuous

Q20-When helping verb shall has and will has will be used?
1-Future Perfect
2-Future Perfect Continuous
3-Future Continuous
4-Never
Ans-Never
If you like this English tenses online test then kindly visit and like our facebook page and group of studysoltuions.pk too.

Top Ten English Learning Tips