Online IQ Test-Check Your Common Sense Through Mind Game MCQs

Free Intelligence Test-Check Your IQ Level & Common Sense Online Through Mind Game MCQs
Welcome on a great page of our website as here on this page you may check your common sense and intelligence online. We have published free online IQ test on this page. These twenty MCQs are just like mind game and brain exercise. Our time is trying to develop more brain teasers, puzzles and riddles for you. Such Mind teasers will help you in clearing any kind of intelligence and psychological tests.

You may also test your emotional intelligence online through our free EQ test. Read our following articles too after this IQ test.

Test Your Emotional Intelligence Online-Free EQ Test, EI MCQs

How to Increase IQ Level? 20 Super Tips

How to Become Successful in Life By Learning the Difference Between IQ & EQ

How To Improve EQ Level? Definition & Top 10 Super Tips

Online IQ Test-Check Your Common Sense Through Mind Game MCQs

Online IQ Test-Check Your Common Sense Through Mind Game MCQs

 

Q1-How many months of the year have have 29 days?
1-One
2-Three
3-Six
4-Twelve
Ans-Twelve

Q2-Does Pakistani govt allow a person to marry his widow’s sister?
1-Yes
2-No
3-Impossible
4-Not Sure
Ans-Impossible

Q3-Before the discovery of mount Everest which was the Highest mountain of the world?
1-K2
2-Mt Everest
3-Nanga Parbat
4-Mount Fuji
Ans-Mt Everest

Q4-How many birthdays an averge citizan of Pakistan enjoys?
1-One
2-Forty Two
3-Fifty Four
4-Sixty Two
Ans-One Beacause every male or female has just 1 birthday – the day he or she was born. The rest are all birthday anniversaries not birthdays.

Q5-Identify the thing which is boiled then cooled, sweetened then soured?
1-Cold tea with lemon
2-Coffee
3-Green Tea
4-Arabian Tea
Ans-Cold tea with lemon

Q6-Which thing is neither inside a home nor outside a home, still we can not even imagine a house without it?
1-Air
2-Water
3-Bricks
4-Window
Ans-Window

Q7-A man buid a house in greenland. On the very first day a bear attacks him outside the house. What is the color of bear?
1-Stupid Question
2-Black
3-White
4-Brown
Ans-White as green land is near North Pole and jusr white polar bears are found here.

Q8-What is the begging of every end and end of every race? Remember that same thing is the beginning of eternity and end of time and space.
1-Time
2-Space
3-Anti metter
4-E
Ans-E

Q9-What is pronounced like one letter of English alphabat, written with 3 letters of English alphabat and belongs to all animals & birds?
1-Eye
2-See
3-Sea
4-I
Ans-Eye

Q10-How many times can you subtract the number 5 from the number 50?
1-24
2-20
3-24
4-1
Ans-1 beacuse after that you will subtract 5 from 45.

Q11-Which English letter can bite, sing and even sting?
1-B
2-C
3-Z
4-G
Ans-B-Bee

Q12-How many numbers from 1 to 100 have the English letter ‘A’ in their spellings?
1-10
2-20
3-0
4-5
Ans-0

Q13-How many poles are there in a rectangular magnet?
1-2
2-4
3-6
4-0
Ans-2 North & South

Q14-Famous freedom fighter of Libya Fatima Bint Abdullah was the daughter of _________?
1-Abdul Rehman
2-Abdullah
3-Qaddafi
4-Ibne Saud
Ans-Abdullah

Q15-Bat is a _________?
1-Insect
2-Bird
3-Amphibian
4-Mammal
Ans-Mammal

Q16-A bus collides with a truck on the border of the Pakistan and India in Kashmir. Where the survivors will be burried?
1-Pakistan
2-India
3-Kashmir
4-No where
Ans-No Where as survivors are not burried.

Q17-What will come next in this series? J,F,M,A,M, J
1-K
2-P
3-J
4-N
Ans-J (First word of months of year)

Q18-Amjad is a butcher by profession. His heiht is 5’10” . What does he weigh?
1-80-kg
2-What a stupid question
3-105 kg
4-Meat
Ans-Meat

Q-19What letter will come next in the series WLWCNIT?
1-S
2-D
3-F
4-U
Ans-S First letter of each word of this sentence.

Q20-Parents of Ali have six sons including Ali and each son has one sister. How many people are there in the family of Ali?
1-9
2-14
3-12
4-10
Ans-9 (2 parents, 6 brothers and 1 sister)

Its our first IQ test comprising Intelligence Quotient MCQs with answers, soon more IQ tests will be published, so stay in touch with studysolutions.pk, its sister websites and their fb pages/groups.

 

Author: ADMIN

MSc, LLb, DHMS, RHMP, Diploma in Computer, Ex Gazetted Government Officer, Principal of officers Academy, Chief Editor of English Monthly on Law,

Share This Post On