Punjab Police Jobs Online Quiz & Preparation (ASI, Constable, SI)

Punjab Police Jobs Online Quiz & Preparation (ASI, Constable, SI)

Punjab Police Jobs Online Preparation & Test, Solved MCQs, Sample Paper
Punjab Police is largest police force in the country. It has great history of achievements in the field of law and order. Everyone here in Punjab has a dream to join Punjab police. If you have also interest in Punjab police jobs then first prepare yourself properly. This post has also been published for your online preparation. These solved MCQs are helpful for those candidates who are interested in Punjab police jobs of Sub Inspector (SI), Assistant Sub Inspector (ASI) and constables. You must try our following online quizzes too.

Sindh Police Jobs Online Preparation & Test (ASI, SI & Constable)

Police Jobs in Pakistan, Online Preparation Solved MCQs

Those who are interested in police jobs of any province must read all our posts of general knowledge category.

40 Solved MCQs For Punjab Police Jobs

Q1-Identify the Even Number?
1-8
2-9
3-7
4-3
Ans-8

Q2-Which One of these is Roman numeral for 50?
1-M
2-L
3-C
4-D
Ans-L

Q3-Who was The First Muslim Female Ruler?
1-Chand Bibi
2-Benazir Bhutto
3-Razia Sultana
4-Noor Jahan
Ans-Razia Sultana

Q4-How You Will Write 2610 in Roman?
1-MMMDC
2-MMMDCX
3-MMDCX
4-MDCX
Ans-MMDCX

Q5-Antonym of Triumph is ________?
1-Urgent
2-Strength
3-Bold
4-Defeat
Ans-Defeat

Q6-How much is 4 to the 4th power?
1-164
2-264
3-256
4-132
Ans=256

Q7-Synonym of Drowsy is………..?
1-Ravenous
2-Beneath
3-Vacant
4-Sluggish
Ans-Sluggish

Q8-John has 91 apples in a basket. He wants to make packets of apples, with seven apples in each packet, how many packets will he be able to make?
1-13
2-12
3-14
4-11
Ans-13

Q9-Complete the series 8, 15, 24, 35………….?
1-49
2-46
3-39
4-48
Ans-48

Q10-William Wordsworth is Famous as The Poet of ________?
1-Nature
2-East
3-Love
4-West
Ans-Nature

Q11-When Minto-Morley Reforms were Introduced in Sub Continent?
1-1919
2-1909
3-1935
4-1892
Ans-1909

Q12-Which Wing of Punjab Police is Responsible For Protection of High Risk Persons?
1-SPU
2-CTD
3-Special Branch
4-Dolphin Force
Ans-Special Protection Unit SPU

Q13-Dolphin Force was Established with The Help of ________?
1-Egypt
2-Turkey
3-Malaysia
4-Iran
Ans-Turkey

Q14-PHP was established to ___________?
1-Fight Street Crimes
2-Fight Terrrorism
3-Protect VVIPs
4-Patrol Highways
Ans-Patrol Highways (Punjab Highway Patrol)

Q15-Which One of These Wings of Punjab Police is Known as Commandos?
1-Elite Police
2-CID
3-Dolphin Force
4-Special Branch
Ans-Elite Police

Q16-What is The Literal Meaning of Jehad?
1-War
2-Agreement
3-Fight
4-Struggle
Ans-Struggle

Q17-Who was Ibn e Rushd?
1-Famous Philosopher
2-Famous Musician
3-Famous Hakeem
4-Famous Geographer
Ans-Famous Philosopher

Q18-OIC was Established in __________?
1-June 23, 1968
2-September 25, 1969
3-December 05, 1967
4-October 15, 1974
Ans-September 25, 1969

Q19-Which Country is Taking The Initiative of OBOR?
1-India
2-Russia
3-China
4-Germany
Ans-Germany (One Belt One Road)

Q20-National Directorate of Security (NDS) is the Secret Agency of Which Country
1-India
2-Afghanistan
3-Iran
4-Iraq
Ans-Afghanistan

Punjab Police Jobs

Punjab Police Jobs Online Quiz & Preparation (ASI, Constable, SI)

Q21-NED University is Situated in __________?
1-Quetta
2-Peshawar
3-Hyderabad
4-Karachi
Ans-Karachi

Q22-Which One of These is a Out Put Computer Device?
1-Headphones
2-Keyboard
3-Webcam
4-Scanner
Ans-Headphones

Q23-What is Greenpeace?
1-Famous Wildlife Park
2-Newspaper
3-Environmental NGO
4-Wild Life Magazine
Ans-Environmental NGO

Q24-Mosaic was the First __________?
1-Browser
2-Windows
3-Search Engine
4-Anti Virus
Ans-Browser

Q25-VOA is the Abbreviation of ________?
1-Voice of America
2-Voice of Arabia
3-Voice of Argentina
4-Voice of Australia
Ans-Voice of America

Q26-Who was Martin Luther King Junior?
1-TV Actor
2-Civil Rights Reformer & Activist
3-Monk
4-Heavy Wight Boxer
Ans-Civil Rights Reformer & Activist of USA

Q27-Who was The Father of Urdu Language?
1-Sir Syed Ahmad Khan
2-Mirza Ghalib
3-Molvi Abdul Haq
4-Deputy Nazir Ahmad
Ans-Molvi Abdul Haq

Q28-A Car covers 25 Miles in two liters of Petrol, how many liters of Petrol it will consume in covering 250 Miles?
1-14
2-10
3-15
4-20
Ans-20

Q29-Which Building of The World is Still a Mystery?
1-Pyramid of Gaza
2-Great Wall of China
3-Taj Mahal
4-Red Fort
Ans-Pyramid of Gaza

Q30-Who is the Most Famous Historic Novel Writer of Urdu?
1-Ishfaq Ahmad
2-Naseem Hijazi
3-Razia Butt
4-Ahmad Nadeem Qasmi
Ans-Naseem Hiazi

Q31-Who Wrote Famous Tafsir Tafheem ul Quran?
1-Molana Ameen Ahsan Islahi
2-Javeed Ahmad Ghamidi
3-Molana Abul A’la Maududi
4-Molana Ashraf Ali Thanvi
Ans-Molana Abul A’la Maududi

Q32-Who was The First Mughal Emperor?
1-Babar
2-Shah Jahan
3-Jahangir
4-Akbar
Ans-Babar

Q33-PCO is the Abbreviation of __________?
1-Provisional Constitutional Order
2-Pakistan Constitutional Order
3-Provincial Constitutional Order
4-Provisional Constitutional Ordinance
Ans-Provisional Constitutional Order

Q34-Who was The Leader of Khilafat movement 1919-24.
1-Quaid e Azam
2-Molana Muhammad Ali Johar
3-Allama Iqbal
4-Sir Syed Ahmad Khan
Ans-Molana Muhammad Ali Johar

Q35-Which Bowler has Taken Maximum Number of Wickets in Test Matches?
1-Waseem Akram
2-Shane Warne
3-Muralitharan
4-Imran Khan
Ans-Muralitharan

Q36-Which Sentence is Wrong?
1-Ali is Eating Mangoes
2-She Hate Monkey
3-Do You Play Cricket?
4-She Will Come Tomorrow.
Ans-She Hate Monkey. (Correct-She Hates Monkey)

Q37-Name the Muslim Conquerer Who Conquered the Egypt?
1- ‘Amr ibn al-’As (R.A)
2-Khalid Bin Waleed (R.A)
3-Musa Bin Naseer
4-Tariq Bin Zyad
Ans- ‘Amr ibn al-’As (R.A)

Q38-What is the Capital City of South Korea?
1-Seoul
2-Pyongyang
3-Tokyo
4-Taipei
Ans-Seoul

Q39-Which is the Largest Island of the World?
1-Taiwan
2-Manora
3-Green Land
4-Java
Ans-Green Land

Q40-Inspector Abid Boxer & Inspector Naveed Saeed Were Famous For _________?
1-Intelligence
2-Good Service Record
3-Bravery
4-Fake Encounters
Ans-Fake Encounters

This post about Punjab police jobs online preparation is just for giving you an example about expected paper pattern of ASI, SI and Constables jobs test. For indepth preparation visit our website and its facebook page regularly.