Sindh Police Jobs Online Preparation & Test (ASI, SI & Constable

Sindh Police Jobs Online Preparation & Test (ASI, SI & Constable

Sindh Police Jobs of Constable, ASI & SI-Online Quiz and Preparation
If you interested in Sindh police jobs  of constable, ASI or SI then this page will be very useful for you, as here on this page online preparation resource for Sindh Police jobs has been given. These are forty solved MCQs which will enable you to have an idea about format and pattern of SPSC tests, departmental and private testing agencies recruitment tests for the junior Sindh police jobs. We have already published a general test for police jobs in Pakistan. Here below is the link of that quiz.

Police Jobs 2018 in Pakistan, Online Preparation, Solved MCQs

Q1-SSP stands for what?
1-Senior Superintendent of Police
2-Special Superintendent of Police
3-Security Superintendent of Police
4-None of These
Ans-Senior Superintendent of Police

Q2-When SSU was formed?
1-2000
2-2010
3-2012
4-2007
Ans-2010

Q3-RRF is the abbreviation of __________?
1-Rapid Response Force
2-Regional Response Force
3-Rapid Reaction Force
4-None of These
Ans-Rapid Response Force

Q4-SRP stands for _________?
1-Sindh Rapid Police
2-Security Response Police
3-Special Response Police
4-Sindh Reserve Police
Ans-Sindh Reserve Police

Q5-Chose The Correct Spelling
1-Absconder
2-Abscondar
3-Abscoonder
4-Abssconder
Ans-Absconder

Q6-Which is the nearest planet to sun?
1-Earth
2-Mars
3-Venus
4-Mercury
Ans-Mercury

Q7-When League of Nations was Established?
1-1920
2-1930
3-1925
4-1922
Ans-1920

Q8-Marshal Tito was first President of __________?
1-Italy
2-Yugoslavia
3-Germany
4-Australia
Ans-Yugoslavia

Q9-Which scale is used to measure earthquakes?
1-Richter Scale
2-Fujita Intensity Scale
3-Saffir-Simpson Scale
4-None of These
Ans-Richter Scale

Q10-Who was Second President of All India Muslim League?
1-Sir Aga Khan
2-Adamjee Pirbhoy
3-Quaid e Azam
4-Allama Iqbal
Ans-Adamjee Pirbhoy

Q11-Who Presented famous theory of general and special relativity?
1-Stephen Hawking
2-Newton
3-Einstein
4-John Dalton
Ans-Einstein

Q12-Who was responsible to keep law and order situation during Mughal period?
1-Kotwals
2-Daroghas
3-Qazi
4-None of These
Ans-Kotwals

Q13-What Number Comes in Missing Series 9, 18, 27, 36, ….., 54.
1-50
2-46
3-40
4-45
Ans-45

Q14-Who Wrote Famous Urdu Novel “Udas Naslain”?
1-Bano Qudsia
2-Abdullah Hussain
3-Mirza Hadi
4-Quraratulain Haider
Ans-Abdullah Hussain

Q15-Hamah Yarann Dozakh is the autobiography of _______?
1-Siddique Salik
2-Qudrat Ullah Shahab
3-Mustansir Hussain Tarar
4-Ishfaq Ahmad
Ans-Siddique Salik

Q16-Who is the founder and CEO of facebook.com?
1-Warren Buffet
2-Steve Jobs
3-Bill Gates
4-Mark Zuckerberg
Ans-Mark Zuckerberg

Q17-What is the Significane of 28 May in the History of Pakistan?
1-Pakistan became Atomic Power
2-Pakistan became Missile Power
3-Pakistan became Cricket World Champion
4-Pakistan became Member of UNO
Ans-Pakistan became Atomic Power 28 May 1998

Q18-Warsak Dam is Situated on Which River?
1-Indus
2-Ravi
3-Kabul
4-Chenab
Ans-Kabul

Q19-When were the First Winter Olymics were Held?
1-1924
2-1930
3-1936
4-1912
Ans-1924 France

Q20-How many bits make one byte?
1-16
2-10
3-4
4-8
Ans-8

Sindh Police Jobs

Sindh Police Jobs Online Preparation & Test (ASI, SI & Constable)

Q21-Who was The Faqir of Ipi of North Waziristan?
1-Guerrilla Freedom Fighter
2-Saint of KPK
3-Politician
4-Taliban Leader
Ans-Guerrilla Freedom Fighter

Q22-Capital of Sri Lanka is _________?
1-Male
2-Qairo
3-Bangkok
4-Colombo
Ans-Colombo

Q23-Which is the Longest River in Asia?
1-Brahmaputra River
2-Indus River
3-Yangtze River
4-Yellow River
Ans-Yangtze River China

Q24-Which one of these is used in pencil?
1-Phosphorous
2-Graphite
3-Silicon
4-Ether
Ans-Graphite

Q25-Which Planet has been Excluded from our Solar System?
1-Pluto
2-Venus
3-Mars
4-Mercury
Ans-Pluto

Q26-What is the meaning of word “Islam”?
1-Last Religon
2-Peace
3-Universal Religion
4-Last Religoin
Ans-Peace

Q27-Milky Way is the Name of __________?
1-Our Solar System
2- Our Moon
3-Our Galaxy
4-Closest Star To Our Solar System
Ans-Our Galaxy

Q28-Who was the Second Prophet of Almighty Allah
1-Hazrat Noah A.S
2-Hazrat Essa A.S
3-Hazrat Musa A.S
4-Hazrat Shees A.S
Ans-Hazrat Shees A.S

Q29-Who was Given The Title of Ambassador of Hindu-Muslim Unity in 1916?
1-Quaid e Azam
2-Allama Iqbal
3-Liaquat Ali Khan
4-Gokhlay
Ans-Quaid e Azam

Q30-22 March is the World _____ Day?
1-Poetry
2-Water
3-Population
4-Tourism
Ans-Water

Q31-Kalma e Red Kufr is The ______ Kalimah of Islam?
1-Second
2-Fourth
3-Sixth
4-Fifth
Ans-Sixth

Q32-Which One of These is The Symbol of Pi?
1-€
2-@
3-$
4-π
Ans-π

Q33-How much is 280 – 66 + 27?
1-241
2-96
3-328
4-167
Ans-241

Q34-Shame is the Antonym of ________?
1-Honor
2-Awful
3-Urge
4-Vertical
Ans-Honor

Q35-Damp is the Synonym of _______?
1-Spring
2-Autumn
3-Dry
4-Moist
Ans-Moist

Q36-Solve : 300 – (90 ÷ 5)
1-88
2-356
3-194
4-282
Ans-282

Q37-What is the Symbol of Exclamation Mark?
1-!
2-;
3-:
4-”
Ans-!

Q38-Which is the Roman Numeral for 500?
1-D
2-M
3-C
4-L
Ans-D

Q39-When Pakistan Bought Gwadar From Oman?
1-7 September 1958
2-17 September 1959
3-27 September 1957
4-23 September 1956
Ans-7 September 1958

Q40-Which Was The First Universty in The Region of Pakistan?
1-Peshawar University
2-Karachi University
3-Punjab University
4-Taxila University
Ans-Taxila University

Hopefully you will like our this effort of publishing quiz about Sindh police jobs. Soon we are also going to publish more online quizzes about police jobs of other provinces and regions of Pakistan. Meanwhile you should also read all our general knowledge posts in GK & MCQs category.