Top 20 Current Affairs 2021 MCQs For Preparation of CSS, PMS, NTS & PCS Exams

Top 20 Current Affairs 2021 Multiple Choice Questions (MCQs) For Online Preparation of CSS, PMS, , ETEA, Combined Competitive, NTS & PCS Exams

We were ignoring our GK & MCQs category due to great load of work, but now we are back in this field too. Today we are going to share top 20 current affairs MCQs for preparation of CSS, ETEA, Combined competitive, PMS, NTS and PCS exams 2021. Its our first MCQs related post on any topic. Soon you will see lot more such posts not only on current affairs but also on Physics, Chemistry, Biology, Everyday Science, Mathematics, Verbal Reasoning, Non Verbal Reasoning, Islamic Studies, Pakistan Affairs, Urdu, English, General Knowledge and IT. Hopefully you will like our top 20 current affairs MCQs for preparation of all kinds of competitive exams, admission, entry and recruitment tests.

 

Top 20 Current Affairs MCQs For Preparation of CSS, PMS, NTS & PCS Exams

Top 20 Current Affairs 2021 MCQs For Preparation of CSS, PMS, NTS & PCS Exams

 

Q1-North Korea has also tested the …………….. bomb for threatening her enemies.
1-Atomic
2-Nitrogen
3-Hydrogen
4-Cobalt
Ans-Hydrogen

 

Q2-Indian farmers are protesting against ___________?

1-Price Hike

2-Load shedding

3-Agriculture Reforms

4-Introducing mandi system and disappearing of the minimum support price for crops

Ans-Introducing mandi system and disappearing of the minimum support price for crops

Q3-Name the latest political and corruption scandal against Pakistani politicians.
1-Broadsheet Scandal
2-Panama Scandal
3-Surrey Palace Scandal
4-Vicky Leaks
Ans-Broadsheet Scandal

 

Q4-Pfizer vaccine, Oxford vaccine and Moderna vaccine are effective against ­­­­­­­­­­­­­————–??
1-Polio
2-Flu
3-Typhoid
4-Corona Virus
Ans-Corona Virus

 

Q5-Which country won the famous case on South China Sea dispute in an international court?
1-Philippines
2-China
3-Taiwan
4-Indonesia
Ans-Philippines

 

Q6-About how much amount China is going to invest in Pakistan under CPEC?
1-30 Billion Dollars
2-50 Billion Dollars
3-1 Trillion Dollars
4-500 Billion Dollars
Ans-50 Billion Dollars

 

Q7-Which country has launched the new silk road plan for capturing the world trade?
1-United States
2-Russia
3-China
4-Turkey
Ans-China

 

Q8-At present Pakistan is in ______________ List of FATF
1-Green
2-White
3-Black
4-Gray
Ans-Gray

 

Q9-Now COAS Pakistan can remain in office till the age of ___________ years.
1-60
2-64
3-65
4-58
Ans-64

 

Q10-Which term is used for the UK’s divorce with EU
1-Brexit
2- Holocaust
3-HIV
4-CPEC
Ans-Brexit

Q11-Name the 46th President of United States of America (USA)?
1-Bush Junior
2-Donald Trump
3-Ford
4-Joe Baiden
Ans-Joe Baiden

Q12-Federal Minister Fawad Ch has personally beaten the famous anchor persons ________ and ________.
1-Sami Ibrahim and Mubashar Luqman
2- Shahzad Iqbal and Hamid Mir
3-Hasan Nisar and Mujeeb ur Rehman Shami
4-Sabir Shakir and Dr Shahid Aziz
Ans-Sami Ibrahim and Mubashar Luqman

 

Q13-Buddhist terrorists of which country are involved in Muslim genocide?
1-Thailand
2-Japan
3-Burma
4-Vietnam
Ans-Burma

 

Q14-IMA is the military alliance of ……………?
1-Muslim Countries
2-EU Countries
3-Middle East Countries
4-Asian Countries
Ans-Muslim Countries as IMA stands for Islamic Military Alliance

 

Q15-Abu Bakr al-Baghdadi is the leader of which terrorist organization?
1-TTP
2-IRA
3-ISIS
4-LTTE
Ans-ISIS

 

Q16-President Bashar al-Assad is responsible for …………..?
1-Syrian Civil War
2-Civil War in Yemen
3-Myanmar Refugee Crisis
4-Qatar Crisis
Ans-Syrian Civil War

 

Q17-Define Kurdistan ?
1-Its a country
2-Its a city
3-Its a geo-cultural region#
4-Its a island
Ans-Its a geo-cultural region (in Turkey, Syria and Iraq)

 

Q18-Turkey has now ………….. democracy?
1-Parliamentary
2-Presidential
3-Basic
4-None of these
Ans-Presidential

 

Q19-Name the political alliance of opposition parties against PTI govt in Pakistan.
1-IJI
2-ARD
3-PDM
4-MRD
Ans-PDM

 

Q20-Who is the sole responsible for Rohingya refugee crisis?
1-Aung San Suu Kyi
2-Indian PM Modi
3-PM of Bangladesh Haseena Wajid
4-Afghan President Ashraf Ghani
Ans-Aung San Suu Kyi

 

If you are impressed with our top 20 current affairs 2021 MCQs for preparation of CSS, PMS, NTS & PCS exams, then visit and like our facebook page and group too for obliging us.

 

Author: ADMIN

Share This Post On
Do Not Sell My Personal Information