Pak Navy Jobs 2019 Online Test, Solved MCQs & GK About Pakistan Navy

Online Test To Join Pak Navy 2019-Solved MCQs, Sample Paper & General Knowledge About Pakistan Navy
Pakistan Navy has a very bright history of war times and peace. It is defending the sea boundaries and coastline of the Pakistan very effectively. Both male and female citizen of Pakistan want to get Pak navy jobs 2019. If you want to join Pakistan navy then increase your general knowledge and specially information about Pak navy and its history, fleet, major operations, ranks and badges. Through this page your check the level of your general knowledge about Pakistan navy. These top 20 MCQs are just like a model paper for you.

Q1-Pakistan Navy successfully destroyed the Forward Operating Base (FOB) of the Indian Navy namely ___________on 7th September, 2019.
1-INS Dwarka
2-INS Sardar Patel
3-INS Kadamba
4-INS Vajrakosh
Ans-INS Dwarka

Q2-First submarine in Pak navy was __________?
1-PNS Ghazi
2-PNS Hamza
3-Agosta 70
4-Agosta 90B
Ans-Agosta 90B

Q3-Rear Admiral James Wilfred Jefford was first ______________ of Pak Navy?
1-Naval Commander-in-Chief
2-Chief of Naval Staff (CNS)
3- Vice Chief of Naval Staff
4-Chief of General Staff
Ans-Naval Commander-in-Chief

Q4-Who was the first Chairman Joint Chiefs of Staff Committee from Pakistan Navy?
1-Admiral Iftikhar Ahmed Sirohey
2-Admiral Mohammad Sharif
3-Rear Admiral James Wilfred Jefford
4-Admiral Zafar Mahmood Abbasi
Ans-Admiral Mohammad Sharif

Q5-Vice-Admiral Haji Mohammad Siddiq Choudri was the first ever Muslim _____________ of Pak Navy?
1-Chief of Naval Staff (CNS)
2-Vice Chief of Naval Staff
3-Naval Commander-in-Chief
4-Vice Admiral
Ans-Naval Commander-in-Chief

Q6-First Chief of Naval Staff (CNS) of Pak Navy was __________?
1-Vice Admiral Hasan Hafeez Ahmed
2-Admiral Mohammad Shariff
3-Admiral Karamat Rahman Niaz
4-Vice Admiral Syed Mohammad Ahsan
Ans-Vice Admiral Hasan Hafeez Ahmed

Join Pak Navy

Pak Navy Jobs 2019 Online Test, Solved MCQs & GK About Pakistan Navy

Q7-First destroyer in Pakistan Navy was _____________?
1-PNS Zulfiquar
2-PNS Tariq
3-PNS Alamgir
4-HMS Onslow
Ans-HMS Onslow

Q8-Pakistan Navy was called Royal Pakistan Navy before 23 March _________?
1-1956
2-1948
3-1973
4-1962
Ans-1956

Q9-The post of Commander in Chief was re-designated as ­­­__________in march 1972.
1-Chief of Naval Staff (CNS)
2-Rear Admiral
3-Vice Chief of Naval Staff (VCNS)
4-Admiral
Ans-Chief of Naval Staff (CNS)

Q10-Naval Headquarter of Pakistan Navy is located in _____________?
1-Lahore
2-Islamabad
3-Karachi
4-Gwadar
Ans-Islamabad

Q11-Midshipman rank of Pakistan navy is equivalent to __________ rank of Pak army.
1-Second Lieutenant
2-Lieutenant
3-Captain
4-Major
Ans-Second Lieutenant

Q12-PN War College is located in __________.
1-Karachi
2-Gwadar
3-Lahore
4-Islamabad
Ans-Lahore

Q13-Bahria Univesity was established in __________.
1-1990
2-1980
3-2010
4-2000
Ans-2000

Q14-Which submarine of Pak Navy can launch the nuclear-based cruise missiles while staying under water?
1-Agosta 90B
2-PNS Ghazi
3-PNS Hamza
4-Agosta 70
Ans-Agosta 90B

Q15- Babur or (Hatf VII) is the __________ missile of Pakistan.
1-Sea To Air
2-Air To Sea
3-Sea To Surface
4-Torpedo
Ans-Sea To Surface

Q16-Two P3C Orion air crafts were destroyed in terrorist attack on ______________.
1-PNS Mehran
2-PNS Makran
3-PNS Qasim
4-PNS Karsaz
Ans-PNS Mehran

Q17-Pak Navy Special Service Group is called ___________.
1-SSG
2-Elite Commando
3-SSGN
4-Submarine Force
Ans-SSGN

18-The Pakistan Maritime Security Agency (PMSA) was established on 1st Jan ________.
1-1987
2-1948
3-1964
4-2000
Ans-1987

19- Zarb is ___________ missile of Pakistan.
1-Ballistic
2-Cruise
3-Air To Surface
4-Anti Ship
Ans-Anti Ship

Q-20-Pakistan is going to buy from ____________?
1-Russia
2-USA
3-China
4-UK
Ans-China
You must read our following top ten posts too for more guidance about Pak navy jobs 2019.

How To Join Pak Navy as Civilian in 2019? Procedure, Tips, Eligibility

How To Join Pak Navy Through Short Service Commission Course? SSG Guide

How To Join Pak Navy as PN Cadet? Step By Step Guide & Tips

How To Join Pak Navy as a Lady Doctor, Male Doctor?

How To Join Pak Navy? Super Tips & Tricks

How To Get Pak Navy Jobs 2019 After Matric, Inter & BA? Join Pakistan Navy

How Females Can Join Pak Army, Navy & PAF?

Join Pak Air Force 2019-Online Quiz with Solved MCQs on PAF Jobs Test

Join Pak Army 2019 Solved MCQs-General Knowledge About Pakistan Army

Latest Pak Navy Jobs 2019 For Females, Apply Online, Ads

Stay connected with us for getting more information about Pak navy jobs 2019.

Author: ADMIN

Share This Post On